Kanada provintsid valmistuvad koroonapiiranguid leevendama

BNS
Copy
Doug Ford
Doug Ford Foto: Zumapress/Scanpix

Kanada Ontario provints teatas esmaspäeval, et alustab riigi kõige suurema elanike arvuga regioonis järk-järgult koroonaviiruse piiranguid leevendama. 

Provintsi pealinn Toronto teatas aga, et ei tühista sulgemismeetmeid vähemalt kaks nädalat. 

Provintsis kehtivad karmid piirangud alates 26. detsembrist, kuid COVID-19 nakkusjuhtumite ja haiglaravi vajavate patsientide arv on langema hakanud. 

Quebec, Alberta ja Nova Scotia astuvad samuti samme piirangute leevendamiseks. 

«Igapäevaste (COVID-19) juhtumite arv on langemas, nakatumismäär on langemas, üha vähem inimesi viiakse haiglasse,» ütles Ontario peaminister Doug Ford. «Meetmed toimivad.»

Provintsis kehtestatud eriolukord saab läbi teisipäeval. Kolmapäeval võivad oma uksed taas avada jaemüügipoed, kuigi külastajate arvu ülempiiriga. 

Toronto ja mõned teised Ontario piirkonnad peavad ootama koduspüsimise reeglite leevendamisega 22. veebruarini. 

«Ma tahan olla selles küsimuses selge, kui me näeme numbrite kasvu, siis oleme valmis astuma vajalikke samme,» ütles ta. 

Ontarios on tuvastatud Brasiilia, Briti ja Lõuna-Aafrika Vabariigi COVID-19 variante. 

Naaberprovintsis Quebecis avati mittehädavajalikud poed ja muuseumid esmaspäeval, kuid öine liikumiskeeld jääb jõusse veel kaheks nädalaks. 

Samuti on suletud kinod, baarid ja restoranid. 

Esmaspäevase seisuga on Kanadas tuvastatud enam kui 800 000 COVID-19 nakkusjuhtumit ja ligi 21 000 surma. 14 miljoni elanikuga Ontario nakkusjuhtumid ja surmad moodustavad sellest umbes kolmandiku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles