Mõrvarist Taani allveelaevnikule mõisteti põgenemiskatse eest veel 21 kuud

Copy
Vanglast põgenenud Peter Madsen põõsas ja politseisnaiper koeraga.
Vanglast põgenenud Peter Madsen põõsas ja politseisnaiper koeraga. Foto: AFP/SCANPIX

Ajakirjaniku mõrva eest eluaegset vanglakaristust kandev Taani allveelaevnik Peter Madsen mõisteti teisipäeval mulluse põgenemiskatse eest veel 21 kuuks trellide taha.

Golstrupi ringkonnakohus mõistis 50-aastase Madseni süüdi vanglast põgnemises ja vanglatöötajate, politseinike ja autojuhi ähvardamises, teatas Taani politsei.

Madsenil õnnestus oktoobris murda korraks välja range režiimiga Herstedvesteri vanglast Kopenhaageni eeslinnas, kus ta on olnud alates 2017. aastast, mil ta 30-aastase rootslanna Kim Walli mõrva eest süüdi mõisteti.

Madsen oli jooksus vaid kuus minutit, enne kui politsei talle jälile sai. Põgenemist oli ta plaaninud alates märtsist või aprillist, ütles prokurör Rasmus Kim Petersen.

Kurjategija printis pahaaimamatute vangivalvurite abiga välja mitu kaarti ümbruskonnast ja kasutas vangla puidutöökoda, et meisterdada võltspüstol, mida ta kasutas mitme inimese ähvardamiseks.

Põgenemise käigus plaanis ta varastada mitu sõidukit, ütles Petersen.

«Ma lihtsalt tahtsin ühiskonnas taas mingit rolli mängida,» ütles Madsen kohtunikule.

Madseni uuel vanglakaristusel võib olla mõju tema võimalusele ennetähtaegselt vabaneda. Seda saab ta taotleda 2030. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles