Röövitud tüdruku perekond kritiseerib Pakistani võimude ükskõiksust

Copy
Pakistanis röövitakse aastas tuhat usuvähemuste hulka kuuluvat tüdrukut ja naist. Eelmise aasta oktoobris protesteerisid Pakistani kristlased 13-aastase Arzoo Raja kinnivõtmise vastu, kelle vangistaja vabastati kautsjoni vastu. Raja on vaid üks paljudest ohvritest.
Pakistanis röövitakse aastas tuhat usuvähemuste hulka kuuluvat tüdrukut ja naist. Eelmise aasta oktoobris protesteerisid Pakistani kristlased 13-aastase Arzoo Raja kinnivõtmise vastu, kelle vangistaja vabastati kautsjoni vastu. Raja on vaid üks paljudest ohvritest. Foto: Rana Sajid Hussain/ZUMAPRESS.com/Scanpix

12-aastase Pakistani tüdruku perekond heidab ametivõimudele ette tahtmatust tegutseda juhtumis, kus süüdistuste järgi röövis 29-aastane Khizer Hayat tüdruku, hoidis teda pool aastat ahelates ja sundis endaga abielluma.

Tegemist on ühe juhtumiga mitme seast, mis on võetud valitsuse algatatud juurdlusel luubi alla, et uurida usuvähemuste hulka kuuluvate naiste ja tüdrukute pealesunnitud konverteerumist. 

Laps võeti tema kodust Faisalabadist eelmise aasta juunis ning Hayat hoidis teda oma kodus, kus ta pani tüdruku tööle koristama loomasõnnikut. Politsei vabastas mehe selgitusel, et pole tõendeid tüdruku soovimatusest mehega abielluda ning meditsiiniline raport tõendas, et ta on 16 aastat vana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles