Lavrov: Venemaa on valmis suhete katkemiseks Euroopa Liiduga (2)

Copy
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: EPA / Scanpix

Venemaa on valmis suhete katkemiseks Euroopa Liiduga, kuid ei taha olla isoleeritud rahvusvahelisest elust, ütles reedel Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Me eeldame, et oleme valmis,» ütles Lavrov ajakirjanik Vladimir Solovjovile antud intervjuus, mille klipi avaldas intervjueerija Telegrami kanal.

Lavrov vastas selliselt küsimusele, kas Venemaa on teel suhete katkestamisele ELiga.

«Kui me näeme seda uuesti, nii nagu oleme tundnud varem mitmel korral, et sanktsioonid kehtestatakse teatud valdkondades ja tekitavad ohte meie majandusele, sealhulgas tundlikes valdkondades, siis jah. Me ei taha olla isoleeritud rahvusvahelisest elust, kuid me peaksime olema selleks valmis,» sõnas ta.

«Kui te tahate rahu, peate valmistuma sõjaks,» lisas Lavrov.

Vene välisministeeriumi kõneisik Maria Zahharova ütles neljapäeval, et Venemaa vastus võimalikele uutele Euroopa Liidu sanktsioonidele on vältimatu ja samaväärne.

«Ma tahaksin hoiatada meie ELi partnereid järjekordse tormaka sammu eest. Nagu ma olen aru saanud, järgneb sellele vältimatult proportsionaalne vastus,» ütles Zahharova Moskvas pressikonverentsil.

«On täiesti vastuvõetamatu kasutada inimõigusi ja demokraatlikele põhimõtetele osutamist geopoliitilise tööriistana.»

«Eriti küüniline on see arvestades, et Brüssel eirab endiselt täielikult venekeelse elanike meediavabaduse ja õiguste räiget rikkumist Balti riikides, Ukrainas, ja eirab täielikult oma probleeme,» süüdistas Zahharova.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles