Rwanda alustas vaktsineerimist koroonaviiruse vastu

Copy
Külmikud vaktsiinide hoiustamiseks.
Külmikud vaktsiinide hoiustamiseks. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Rwanda alustas riskirühmade, nagu eesliini tervishoiutöötajate vaktsineerimist piiratud arvu vaktsiinidoosidega, teatas pühapäeval  tervishoiuministeerium.

Twitteris tehtud avalduses kinnitas ministeerium, et vaktsineerimine algas «WHO heakskiidetud koroonavaktsiiniga, mida hangiti piiratud kogustes rahvusvahelise partnerluse teel».

«Algusfaasile järgneb sel kuul veel ulatuslikum kaitsesüstimine, mille tarvis on vaktsiine oodata» üleilmselt Covaxi vaktsiiniprogrammilt ning Aafrika Liidu vaktsiiniprogrammilt.

Anonüümsust palunud tervishoiuministeeriumi allikas ütles, et vaktsineerimine algas neljapäeval. Mõned valitsusametnikud ütlesid AFP-le, et said samuti vaktsiinisüsti.

Teine samuti anonüümseks jääda sooviv tervishoiuametnik ütles, et valitsus sai 1000 doosi Moderna vaktsiini.

«Järgmisena ootab valitus veel 128 000 vaktsiinidoosi ja lisaks enne veebruari lõppu veel 96 000 annust,» kinnitas allikas. «Pärast seda hakkab valitsus rääkima läbi järgmiste vaktsiinidooside hankimise üle lähiajal.»

Rwanda on esimene riik Ida-Aafrikas, kus alustati vaktsineerimist.

12 miljoni elanikuga riigis on tuvastatud 17 000 nakkusjuhtu ning viiruse tagajärjel on surnud 236 inimest. Riigis kehtisid ühed kõige rangemad viirusevastased piirangud kogu Aafrikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles