Trump soovitas vabariiklastel McConnell üle parda heita

Copy
Donald Trump ja Mitch McConnell.
Donald Trump ja Mitch McConnell. Foto: SAUL LOEB/AFP

USA endine president Donald Trump kutsus teisipäeval vabariiklastest senaatoreid üles oma liidri Mitch McConnelli niiöelda üle parda heitmisele.

«Vabariiklaste parteid ei saa enam kunagi austada ega see ei saa olla tugev, kui selle eesotsas on sellised poliitilised juhid nagu Mitch McConnell,» ütles Trump.

«Mitch on sünge, pahur ja rõõmuta keskpärane poliitiline kronu ja kui vabariiklastest senaatorid temaga jäävad, siis nad ei võida enam,» lisas ekspresident.

Trump võttis endale ühtlasi kogu au, et McConell üldse sai senatis ametiaega jätkata.

«Mul on ainult kahju, et kui McConnell anus minult toetust Kentuckys 2020. aasta valimistel, siis ma andsin selle talle,»  lisas endine president.

«Ilma minu toetuseta oleks McConnell kaotanud ja kaotanud suurelt,» oli Trump veendunud.

USA vabariiklaste liider senatis McConnell esines laupäeval terava hukkamõistuga Donald Trumpi aadressil ja nimetas teda muu hulgas 6. jaanuari rünnaku eest Kapitooliumile moraalselt vastutavaks. Trumpi süüdimõistmise poolt McConnell varem siiski häält ei andnud, sest tema sõnul ei saa endise presidendi üle senatis kohut mõista.

Trump pääses süüdistusest, kuigi seda toetas 57 ja vastustas 43 senaatorit. Seitsme vabariiklase häälest ei piisanud, sest süüdimõistmiseks olnuks vaja kahe kolmandikulist enamust. 

Washingtoni mõjukaim vabariiklane oli Trumpi sarjamisel vaid mõni minut pärast tema õigeksmõistmist raevukam kui kunagi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles