Endine Prantsuse minister mõisteti pärast kümmet aastat vägistamises süüdi

Copy
Georges Tron
Georges Tron Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

Pärast ligi kümme aastat kestnud kohtulahingut jäi endine Prantsusmaa valitsusliige süüdi vägistamises ja talle saab osaks kolmeaastane vanglakaristus, millele lisandub kaks aastat tingimisi karistust.

63-aastane Georges Tron oli esimestes kohtuastmetes õigeks mõistetud, kuid kolmapäeva õhtul tegi pariisi apellatsioonikohus süüdimõistva otsuse.

Tron kuulus peaminister François Filloni kabinetti avaliku teenistuse ministrina, kuid ta oli ametis lühiajaliselt ja astus 2011. aastal süüdistuste tõttu tagasi. 

Tron oli tuntud refleksoloogia hobiharrastajana ja aastatel 2007–2010 tema alluvuses olnud omavalitsustöötajad leidsid, et neid kaasati nende tahte vastaselt jalamassaaži harjutustele, mis läksid üle käperdamisteks ja vägistamiseks. 

Troni tollane asetäitja Brigitte Gruel oli kohtu otsuse järgi kuritegudes kaasosaline, saades kahe-aastase tingimisi karistuse.

Tron ja Gruel ei tunnistanud end süüdi. Kaks aastat varem oli alama astme kohus leidnud, et «massaažiseansse» ei sunnitud Troni ja Grueli kahele alluvale peale ning endise naisalluvate süüdistuste taga oli kättemaksumotiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles