Javlinski ja Mezentsev said keskvalimiskomisjonilt ametliku «ei»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jabloko liider Grigori Javlinski (keskel) nn õunakastiga, milles on dokumendid toetusallkirjadega.
Jabloko liider Grigori Javlinski (keskel) nn õunakastiga, milles on dokumendid toetusallkirjadega. Foto: SCANPIX

Vene keskvalimiskomisjon saatis täna Jabloko liidrile Grigovi Javlinskile ja Irkutsi oblasti kubernerile Dmitri Mezentsevile, kes pürgisid presidendikandidaatideks, äraütleva vastuse.

Ametlikuks põhjuseks sai see, et kogutud toetusallkirjade seas on kahtlasi rohkem kui lubatud ehk siis üle 5 protsendi, vahendas RIA Novosti.

Mõlemad mehed pidi kandideerimiseks koguma vähemalt kaks miljonit toetusallkirja.

Otsusele Mezentsevi kui kandidaadi mitteregistreerimisest hääletas poolt 14 keskvalimiskomisjoni liiget. Vastu oli üks liige – Jelena Dubrovina, kes esindab Jablokot.

Javlinski kui kandidaadi registreerimise vastu hääletas taas enamik kesvlaimiskomisjoni liikmeid. Vastu oli Dubrovina, Kommunistliku Partei esindaja Jevgeni Kolušin jäi aga erapooletuks.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil. Riigipeaks kandideerivad nelja riigiduumas esindatud partei kandidaadid (Vladimir Putin, Sergei Mironov, Gennadi Zjuganov, Vladimir Žirinovksi) ja üksikkandidaat miljardär Mihhail Prohhorov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles