Hispaanias puhkesid taas kokkupõrked räppari vahistamise üle (1)

Copy
Rüüstajad kauplusesse murdmas.
Rüüstajad kauplusesse murdmas. Foto: Quique Garcia/EPA

Barcelona kesklinnas eskaleerusid laupäeval meeleavaldused räppari Pablo Haséli vangistamise vastu kokkupõrgeteks politsei ja üksikute gruppide vahel, kes olid püstitanud tänavatele barrikaade ja lõhkusid poeaknaid. 

Tund aega pärast seda, kui mitu tuhat protestijat kogunes Hispaania Kataloonia regiooni pealinnas, hakkas politsei otsima taga peamiselt noorukitest koosnevaid gruppe. 

Sajad inimesed kogunesid ka Madridis ning sajad marssisid Lleida linnas, kus Hasél teisipäeval kinni peeti. Talle mõisteti üheksa kuu pikkune vangistus Hispaania monarhia solvamise ja väidetavalt terroristliku vägivalla ülistamise eest oma muusikas. 

Laupäeval purustasid mõned vandaalitsejad poode ja loopisid kive, kui märulipolitsei tuli neid tõkestama. 

Need grupid moodustasid vaid väikse osa tuhandetest meeleavaldajatest, kes marssisid Haséli toetuseks ja seaduste vastu, mille alusel ta süüdi mõisteti. 

Alates teisipäevast on politsei pidanud kinni umbes 80 inimest, enam kui sada inimest on saanud vigastada. 

Kataloonia politsei on teatanud vähemalt kolmest intsidendist, kui rahvahulgad ründasid politseijaoskondi. Samuti tungiti Barcelonas reede öösel pangakontoritesse, põletati prügikonteinereid ja rüüstati sporditarvete poode. 

Barcelona linnapea Ada Colau on kutsunud inimesi üles rahulikuks jääma. 

Hasél võeti vahi alla pärast seda, kui ta ei ilmunud end politseile üle andma, et alustada üheksakuulist vanglakaristust Twitteris tehtud avalduste eest. Oma säutsudes nimetas ta endist kuningat Juan Carlost maffiabossiks ning süüdistas politseid meeleavaldajate ja migrantide piinamises ja tapmises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles