Barcelonas jätkusid meeleavaldused vahistatud muusiku toetuseks

Copy
Graffiti Barcelonas räppar Pablo Haseli toetuseks.
Graffiti Barcelonas räppar Pablo Haseli toetuseks. Foto: Matthias Oesterle/ZUMAPRESS.com

Barcelona kesklinnas jätkusid pühapäeval kuuendat õhtut järjest meeleavaldused räppari Pablo Haséli toetuseks, teatasid Hispaania meediakanalid.

Enamasti musta riietatud ja maskides meeleavaldajad loopisid taas kive korrakaitsjate pihta, kes seisid kesklinnas politsei peakorteri ees.

Pärast seda, kui Pablo Hasél vangistati teisipäeval, et mees kannaks üheksakuulise vanglakaristuse oma postituste ja sõnade eest, mis solvasid Hispaania monarhi ja kiitsid terrorismi, on meeleavaldustel vahistatud üle saja inimese.

Nagu ka teistel päevadel algas meeleavaldus esialgu rahumeelselt, kuid muutus siis taas vägivaldseks. Meedia hinnangul oli seekordne meeleavaldus siiski rahulikum, kui päev varem toimunu.

Barcelona kesklinnas eskaleerusid laupäeval meeleavaldused kokkupõrgeteks politsei ja üksikute gruppide vahel, kes olid püstitanud tänavatele barrikaade ja lõhkusid poeaknaid. 

Alates teisipäevast on politsei pidanud kinni üle saja meeleavaldaja ja enam kui sada inimest on saanud vigastada. 

Kataloonia politsei on teatanud vähemalt kolmest vahejuhtumist, kui rahvahulgad ründasid politseijaoskondi. Samuti tungiti Barcelonas reede öösel pangakontoritesse, põletati prügikonteinereid ja rüüstati sporditarvete poode. 

Barcelona linnapea Ada Colau on kutsunud inimesi üles rahulikuks jääma. 

Hasél võeti vahi alla pärast seda, kui ta ei ilmunud end politseile üle andma, et alustada üheksakuulist vanglakaristust Twitteris tehtud avalduste eest. Oma säutsudes nimetas ta endist kuningat Juan Carlost maffiabossiks ning süüdistas politseid meeleavaldajate piinamises ja tapmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles