Siseminister: riigiduuma valimiste ajal hoiti ära kolm terroriakti

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Rašid Nurgalijev riigiduuma saadikute ees.
Siseminister Rašid Nurgalijev riigiduuma saadikute ees. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduumavalimiste päeval hoiti ära kolm terroriakti, kinnitas tänas siseminister Rašid Nurgalijev.

«Valimiste päeval laekus kuus teadet terroriakti ettevalmistusest, neist kolm leidsid ka kinnitust,» rääkis minister riigiduuma saadikutele RIA Novosti vahendusel.

Nurgalijevi sõnul plaanisid terroristid korraldada plahvatusi Mahhatškalas, Saraatovis ja Penzas. Mingeid üksikasju ta ei lisanud.

Kokku algatati 59 kriminaalasja, mis nii või teisiti olid seotud 4. detsembri 2011 riigiduumavalimistega. «Suuri rikkumisi, erakorralisi sündmusi, terroristlikke tegusid ei võimaldatud. Ühiskondlik õiguskord tagati täies ulatuses,» rõhutas minister.

Uurimiskomitee esimees Aleksandr Bastrõkin kinnitas, et tema juhitav ametkond sai 541 avaldust valimisi puudutanud arvatavate kuritegude kohta. Pärast kõigi kontrollimist otsustati algatada uurimine seoses 36 juhtumiga, millest enamik on seotud vassimisega võimupartei Ühtse Venemaa kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles