Mehhiko nakoparuni El Chapo naine vahistati USA lennuväljal

Copy
Emma Coronel Aispuro mehe kohtuprotsessi ajal.
Emma Coronel Aispuro mehe kohtuprotsessi ajal. Foto: Jesse Ward/ZUMAPRESS.com

Mehhiko narkoparuni Joaquin «El Chapo» Guzmani naine Emma Coronel Aispuro vahistati esmaspäeval, kui ta saabus Washingtonis asuvasse Dullese lennujaama, teatas justiitsministeerium.

Ministeeriumi teadaande kohaselt süüdistatakse Aispurot kokaiini, heroiini, marihuaana ja metamfetamiini salakaubaveos Ühendriikidesse.

El Chapo ise kannab eluaegset vangistust Colorado range režiimiga vanglas.

Aispuro on sotsiaalmeedias meest korduvalt kiitnud. Naise sõnul on Guzman suurepärane isa, sõber, vend ja partner.

«Kõik hea ja halb, mis kohtus on Joaquini kohta öeldud, ei ole kuidagi muutnud minu suhtumist temasse ja ma olen teda juba aastaid tundnud,» kirjutas naine oma Instagrami kontol mehe kohtuprotsessi ajal.

Üks maailma kurikuulsamaid narkoparuneid ja Sinaloa kartelli pealik mõisteti 2019. aasta veebruaris süüdi veerand sajandi vältel toime pandud kuritegudes, sealhulgas sadade  tonnide kokaiini, heroiini, metamfetamiini ja marihuaana smugeldamises Ühendriikidesse.

Guzmani on nimetatud maailma suurimaks narkoparuniks pärast Colombias tegutsenud Pablo Escobari, kes oli maailma rikkamaid mehi, kuni politsei ta 1993. aastal maha lasi.

Prokurörid koostasid kohtuasja Guzmáni vastu aastaid. Ta anti Ühendriikidele välja 2017. aastal pärast seda, kui oli kaks korda põgenenud Mehhiko vanglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles