Biden nimetas koroonaohvrite arvu südantlõhestavaks

Copy
Koroonaohvrite mälestusteenistusel Valges Majas.
Koroonaohvrite mälestusteenistusel Valges Majas. Foto: Jim Loscalzo - Pool Via Cnp/ZUMAPRESS.com

USA president Joe Biden nimetas esmaspäevases telepöördumises südantlõhestavaks olukorda, kui Ühendriikides ületas koroonaohvrite arv 500 000 piiri.

«Ma tean, mis tunne on oma kalleid kaotada,» ütles emotsionaalne Biden üleriigiliselt edastatud kõnes viidates omaenda peretragöödiatele.

«Ma palun kõigil ameeriklastel meeles pidada ja meenutada neid ja nende lähedasi, kelle me kaotanud oleme. Samuti kutsun üles tegutsemisele viiruse ohjeldamise nimel, mis tähendab valvsana püsimist, sotsiaalse vahemaa hoidmist, kaitsemaskide kandmist ja vaktsineerimist,» jätkas president.

Pandeemia algusest on riigis koroonaviiruse tagajärjel surnud 500 071 ja nakatunud 28 134 115 inimest.

Biden andis juba varem päeval korralduse langetada lipud kõigil valitsushoonetel poolde masti, et mälestada poolt miljonit koroonaohvrit, teatas Valge Maja. 

Administratsiooni pressiesindaja Jen Psaki sõnul on lipud langetatud viis päeva.

Mälestusteenistuse ajal oli Valge Maja ümber süüdatud 500 küünalt.

Viirusestatistikat tegeva Worldometeri informatsioonil on Ühendriikides miljoni elaniku kohta enam kui 1500 koroonaviirusega seotud surma. Näiteks Soomes on vastav arv 132. 

Kogu maailmas on kinnitust leidnud 2 473 085 inimese surm koroonaviiruse tagajärjel. Nakatumisi on Johns Hopkinsi andmetel maailmas registreeritud 111 697 446.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles