Moskva kesklinnas vahistati valitsusvastased meeleavaldajad

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene anarhistid teisipäeva õhtul Moskva kesklinnas inimõigusadvokaadi Markelovi mõrva pärast meelt avaldamas.
Vene anarhistid teisipäeva õhtul Moskva kesklinnas inimõigusadvokaadi Markelovi mõrva pärast meelt avaldamas. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa pealinnas peeti eile õhtul sanktsioneerimata meeleavaldustel kinni mõnikümmend protestijat, kes skandeerisid avalikult valitsusvastaseid loosungeid ja

 

Meeleavaldajad liikusid rühmadena südalinna erinevates paikades, muu hulgas vana metroojaama Ohhotnõi Rjad juures. Miilitsa teatel oli kinnipeetute seas ka kuus alaealist, vahendas Interfax. Samas tunnistati, et tabada õnnestus vaid osa «huligaane».

Moskva siseasjade valitsuse pressiesindaja esindaja ei välistanud, et samad protestijad võisid olla osalised ka vandaalitsemistes «Tretjakovskaja» metroojaamas, kus lõhuti eskalaatori lambid.

Venemaal toimuvad mitmel pool meeleavaldused seoses advokaat Stanislav Markelovi ja ajakirjanik Anastasia Baburova mõrvaga üleeile õhtul Moskva kesklinnas. Eile õhtul ilmus pealinnas tänavatele paarsada noort, kes süütasid signaaltõrvikuid ja kandsid plakateid, millel süüdistati peaminister Putinit ja valitsust fašismi soosimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles