Uuring: koroonaarstid langesid mullu üle 400 vägivallaakti ohvriks

Copy
Arst Mehhikos koroonapatsienti läbi vaatamas. Foto on illustreeriv.
Arst Mehhikos koroonapatsienti läbi vaatamas. Foto on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Koroonaviirusega võitlevad tervishoiutöötajad langesid mullu üle 400 rünnaku ohvriks, selgub täna avaldatud ülemaailmsest uuringust.

Ühendus Safeguarding Health in Conflict Coalition tõi välja, et mullu sooritati maailmas tervishoiutöötajate vastu kõige tagasihoidlikumal hinnangul 1172 vägivallaakti või rünnakut.

Neist rohkem kui kolmandik olid seotud Covid-19-ga, teatas ühendus, tuues mitu näidet, sealhulgas juhtumi Mehhikos, kus grupp inimesi ründas ja vigastas medõde, keda süüdistati viiruse levitamises.

Dakaris loobiti kolme tervishoiutöötajat kividega, kuna kohalikud elanikud ei tahtnud, et koroonaviiruse ohvreid nende kodude lähedale maetaks.

Inglismaal Birminghamis ründas tervishoiutöötajat tema naaber.

80 protsendil juhtudest panid rünnaku toime tsviilelanikud, kuid ähvardusi tuli ka riigivõimudelt.

Egiptuses vahistati mitu riigi pandeemiameetmeid kritiseerinud tervishoiutöötajat, kellele esitati muu hulgas süüdistus terrorirühmitusse kuulumises.

«Kaardilt nähtub, et tervishoiusektori vastane vägivald ja hirmutamine oli 2020. aastal tõeliselt globaalne kriis, mis mõjutas 79 riiki,» ütles andmeist interaktiivse kaardi teinud Insecurity Insighti direktor Christina Wille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles