Kreeka ajakirjanikud süüdistavad Facebooki tsensuuris

Copy
Facebooki logo nutitelefoni ekraanil. Foto on illustreeriv.
Facebooki logo nutitelefoni ekraanil. Foto on illustreeriv. Foto: EPA/Scanpix

Kreeka fotoajakirjanikud süüdistasid täna Facebooki tsensuuris, kuna sotsiaalmeediaplatvorm eemaldas fotod eluaegset vanglakaristust kandva vasakäärmuslase toetuseks korraldatud meeleavaldusest.

Dimitris Koufodinas kannab kokku 11 eluaegset vanglakaristust tapmiste eest, mille suhtes ta kahetsust väljendanud ei ole. Ta on olnud näljastreigil 53 päeva, nõudes oma praegusest range režiimiga vanglast ümberkolimist teise vanglasse oma perekonnale lähemale. 

Facebooki sõnul rikuvad fotod firma eeskirju selle kohta, mis puudutavad ohtlikke isikuid ja organisatsioone, kuna ettevõte üritab vältida terroristide või äärmuslaste esile tõstmist. 

Vähemalt kolm piltnikkui protestisid Facebooki otsuse vastu eemaldada fotod esmaspäevasest üritusest Ateenas, millest võttis osa umbes 3000 inimest. Meeleavaldajad nõudsid süüdimõistetu vabastamist. 

«Facebook on eemaldanud mu postituse kogukonna eeskirjade rikkumise eest,» ütles Kreeka fotoagentuuri Eurokinissi heaks töötav Tatiana Bolari. 

Vabakutseline fotograaf Lefteris Partsalis ütles, et tal on nüüd sotsiaalmeediaplatvormil keelatud otse-eetrisse minna kuuks ajaks pärast seda, kui ta postitas fotod esmaspäevasest meeleavaldusest. 

Facebook «tsenseeris postituse, mis kirjeldas eile Ateena tänavatel toimuvat, mitte ei väljendanud kellelegi toetust», ütles ta. 

Hiina uudisteagentuuri Xinhua heaks töötav fotograaf Marios Lolos ütles, et ka tema postitused on eemaldatud. 

Inimõiguslane Thanassis Kampagiannis, kes protestidest osa võttis, teatas eelmisel kuul Facebooki poolt talle kehtestatud piirangutest. 

Koufodinas oli vasakäärmusliku 17. novembri rühmituse tapja. Talle on määratud mitu eluaegset vanglakaristust ja on olnud näljastreigil alates jaanuarist. 

Tema toetuseks on korraldatud mitu meeleavaldust, mille käigus on viimastel nädalatel vandaalitsetud ka Kreeka ministrite kontorites. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles