Läti laenab Eestilt 12 000 doosi tuberkuloosivaktsiini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline tuberkuloosipäev. Pildil plakat polikliiniku vastuvõturuumis.
Rahvusvaheline tuberkuloosipäev. Pildil plakat polikliiniku vastuvõturuumis. Foto: Peeter Langovits

Läti tervishoiuamet kavatseb laenata Eestilt 12 000 doosi tuberkuloosivaktsiini BCG, et täiendada oma otsakorral varusid, teatas ameti esindaja Laura Lapina.

Kokkulepe allkirjastatakse järgmisel nädalal, kuid on olemas põhimõtteline kokkulepe, et Eesti laenab vaktsiine tasuta ja Läti tagastab need, kui tarnija on oma tehnilised probleemid lahendanud.

Seega saab Läti BCG vaktsiinidoosid kätte umbes nädala pärast ja neist jätkub umbes kolmeks kuuks.

Lapina sõnul on maailmas vaid mõned BCG vaktsiini tootjad ja Eesti saab vaktsiini samalt tootjalt nagu Lätigi - Taani Statens Serum instituudist. Kuid Läti tarnija Elpis ei täitnud nõuet, et tarnijal peab olema reservis vähemalt kolme kuu jagu vaktsiine.

Lapina ei täpsustanud, kas leping Elpisega lõpetatakse, kuid ütles, et lepingu kohaselt saab tarnijat trahvida päevas kümne protsendi ulatuses toomata jäänud vaktsiini maksumusest.

Mitu haiglat teatas, et vastsündinute vaktsiinidest on puudus ning kuigi vaktsineerimist võib edasi lükata, manitseti vanemaid lapsi võimalike nakkusallikate eest kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles