Navalnõi esimene postitus vanglast: minuga on kõik korras (1)

Copy
Aleksei Navalnõi kohtus.
Aleksei Navalnõi kohtus. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi ütles kolmapäeval oma esimeses sõnumis toetajaile Moskva lähedasest kinnipidamiskeskusest, et temaga on kõik korras.

Ta postitas sõnumi sotsiaalmeediaplatvormil Instagram. Navalnõi sõnul hoitakse teda Koltšugino kinnipidamiskeskuses Vladimiri oblastis. «Kuid minuga on kõik korras, trenniväljakul on isegi lõuatõmbekang,» märkis ta. 

Navalnõi saadeti veebruaris enam kui kaheks ja pooleks aastaks trellide taha süüdistatuna varasema tingimisi karistuse nõuete rikkumises sellega, et ei ilmunud end võimudele näitama, kui oli Saksamaal FSB mürgitamiskatsele järgnenud ravil.

Tema sõnum postitati pärast seda, kui ta kaitsemeeskond käis Koltšugino kinnipidamiskeskuses, kus Navalnõid hoitakse karantiinis.

Advokaat Olga Mihhailova kinnitas, et Navalnõi tunneb end hästi. Ta lisas, et Kremli-kriitik Navalnõi jagab kongi veel kahe kinnipeetavaga ja peale televiisori pole seal õieti midagi.

Mihhailova sõnul ei saa Navalnõi pidada kirjavahetust ega midagi osta. Samuti ei olevat teada, kus ta oma karistust edasi kannab.

Moskva ametnik oli varem öelnud, et see toimub Vladimiri oblastis Pokrovi linna vanglas.

Oma helgemeelses sõnumis ütles Navalnõi, et ta ei tea päriselt, mis maailma toimub ja veel pole ta saanud ka kinnipidamiskoha raamatukogust ühtegi raamatut võtta.

Sellepärast olevat praegu ainus meelelahutus koos kambrikaaslastega leiba kuivatada, et sellest krutoone saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles