Brasiilias registreeriti taas rekordiline arv koroonasurmasid

Copy
Meeleavaldajate poolt Brasilia tervishoiuameti peakorteri juurde püstitatud täispuhutav president Jair Bolsonaro.
Meeleavaldajate poolt Brasilia tervishoiuameti peakorteri juurde püstitatud täispuhutav president Jair Bolsonaro. Foto: SERGIO LIMA/AFP

Brasiilias registreeriti ööpäevaga rekordilised 1910 koroonasurma, mis näitab pandeemiaolukorra jätkuvat halvenemist, teatasid kolmapäeval tervishoiuametnikud.

Eelmine rekord oli sündinud päev varem, kui koroonaviiruse tagajärjel suri 1641 inimest.

Tervishoiuministeeriumi andmetel on 212 miljoni elanikuga Brasiilias surnud koroonaviiruse tõttu 259 300 inimest, mis on USA järel suuruselt teine koroonaohvrite arv maailmas.

Brasiilia pealinn Brasília läks möödunud pühapäeval kaheks nädalaks lukku sarnaselt mitme osariigiga, mis rakendasid meetmeid koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.

Viimase nädala jooksul on vähemalt kaheksa Brasiilia osariiki kasutusele võtnud liikumispiirangud, kuna nakatumiste ja surmade arv on tõusuteel.

Brasília kuberner Ibaneis Rocha andis korralduse sulgeda kuni 15. märtsini täielikult kõik baarid, restoranid, kaubanduskeskused ja haridusasutused, keelatud on inimeste kogunemised. Alkoholi müük on keelatud õhtul kella 20-st.

Brasília föderaalringkonnas oli pühapäevase seisuga täidetud 85 protsenti haiglate voodikohtadest.

President Jair Bolsonaro taunis selliseid meetmeid, öeldes oma Twitteri kontol, et inimesed tahavad tööd teha.

Bolsonaro ähvardas reedel peatada föderaalse erakorralise koroonaabi andmise nendele osariikidele, mis otsustasid sulgemismeetmete kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles