Ühendriikides nakatus päevaga viirusesse vähem kui 40 000 inimest

Copy
New Jersey, 14. veebruar
New Jersey, 14. veebruar Foto: Kostas Lymperopoulos/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

Ühendriikides nakatus päevaga viirusesse vähem kui 40 000 inimest, mis on esimene nii madal arv viie kuu jooksul, teatas neljapäeval maailmas viiruselevikut jälgiv Johns Hopkinsi ülikool.

Rekord saavutati 8. jaanuaril, kui ööpäevaga tuvastati pea 300 000 nakatumist.

Kuid nüüd on tagasi tänupühade ja jõulude eelne aeg, mil õigustatult peljati, et puhkusereisid ja ohutushoiatusi eiravaid koosviibimised põhjustavad uue nakatumiste laine. 

Pandeemia algusest on Ühendriikides koroonaviiruse tõttu surnud 520 226 ja haigestunud 28 824 505 inimest.

USA president taunis Joe Biden taunis kolmapäeval Texase ja Mississippi otsuseid, millega loobutakse maskikandmise nõudest.

«Ma arvan, et see on suur viga. Me oleme just muutmas selle pandeemia iseloomu. Viimane asi, mida vajame, on selline neandertallaste mõtlemine, et kõik on juba korras korras ja võtke mask maha ning unustage see. Maski kandmine on endiselt oluline,» ütles president ajakirjanikele.

Biden kinnitas teisipäeval, et USA peaks saama mai lõpuks piisavas koguses koroonavaktsiine, et vaktsineerida kogu täiskasvanud elanikkond. Jaanuaris ametisse astunud Biden prognoosis eelmisel kuul, et sellise vaktsiinidooside koguse saamiseks võib minna aega juuli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles