FOTOD ⟩ Muqdisho plahvatuses hukkus kümme inimest

Copy

Äärmusrühmituse Al-Shabaab islamistid õhkisid reedel lõhkeainelastis rikša Somaalia pealinna Muqdisho restorani juures, tappes kümme inimest, teatas politsei. 

Kolmerattaline pagasiruumiga rikša oli täis lõhkeainet, kui see pealinna sadama lähedase restorani kõrval õhiti, lausus politsei kõneisik Sadik Dudishe. 

«Terroristid korraldasid julma rünnaku tsiviilisikute seas populaarsele restoranile. Plahvatuses sai surma kümme ja vigastada 30 inimest,» lisas ta.

Julgeolekuametnik ja meditsiiniallikas pidasid võimalikuks, et ohvrite arv võib olla veel suurem. 

«Plahvatus oli väga ränk ning tõi kaasa suuri purustusi ja tsiviilohvreid, operatsioon ohvrite arvu täpseks tuvastamiseks veel käib, kuid julgeolekuametnike esialgsed andmed viitavad enam kui kümnele hukkunule,» lausus kõrge julgeolekutöötaja Mohamed Osman. 

Ühe meditsiiniallika andmeil on kinnitatud 20 inimese surm. 

«Meie meeskonnad sündmuskohal tuvastasid 20 inimese surma, veel 30 on vigastatud,» ütles Muqdisho Aamini kiirabiteenistuse juht Abdikadir Abdirahman.

Rünnaku võttis omaks terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus Al-Shabaab. 

Al-Shabaab, kes püüab vägivallaga riigi rahvusvaheliselt tunnustatud valitsust kukutada, korraldab sageli rünnakuid Muqdishos. 

Džihadistid tõrjuti 2011. aastal pealinnas välja, kuid nad kontrollivad endiselt alasid, kust lähtudes nad korraldavad sageli ohvriterohkeid rünnakuid valitsuse ja tsiviilisihtmärkide pihta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles