Prantsusmaa laiendas nädalavahetuse lukustusmeetmeid põhjapiirkonnale

Copy
Pariis.
Pariis. Foto: ROMUALD MEIGNEUX/SIPA/ROMUALD MEIGNEUX/SIPA

Prantsusmaa laiendas nädalavahetuse lukustusmeetmeid riigi põhjaosale, piirates sadade tuhandete inimeste liikumist ja tegevust.

Meetmed hõlmavad Pas-de-Calais' piirkonna elanikke. Juba varem olid piirangud Dunkirki sadamalinna ümbruses ja Vahemere äärses Nice's.

Nüüd hõlmavad nädalavahetusteks rakendatud piirangud rohkem kui kaht miljonit inimest. Neil tuleb püsida kodus ning väljas võib käia vaid erandit lubava kirjaliku tõendi olemasolul.

Haiglate täituvus on Pas-de-Calais' piirkonnas 90 protsenti, mistõttu kohalik prefekt nõudis uusi piiranguid.

Kaks kolmandikku juhtudest on seotud koroonaviiruse nakkavama tüvega, mis avastati kõigepealt Inglismaal.

Liikumiskeeld kehtib kella 18-st õhtul kuueni hommikul.

COVID-19 on nõudnud Prantsusmaal 88 300 inimese elu.

Valitsus püüab hoogustada vaktsineerimiskampaaniat ning anda vähemalt esimese vaktsiinisüsti 10 miljonile inimesele aprilli keskpaigaks, 20 miljonile mai keskpaigaks ja 30 miljonile suveks.

Seni on Prantsusmaal saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi ainult alla 3,4 miljoni inimese. Suurbritannias on vaktsineeritud üle 22 miljoni inimese.

Pariisi politsei hoiatas reedel, et sel nädalalõpul keelatakse suures osas pealinnast alkoholi tarbimine, lootuses vältida suurte rahvakogunemiste kordumist, mis hoolimata Prantsusmaal kehtivatest koroonaviiruse öistest liikumispiirangutest Pariisis toimunud on.

Juba möödunud nädalal keelasid võimud nädalalõppudel linna populaarsetes piirkondades vabas õhus alkoholi tarbimise ning sama tegi ka mitme teise linna politsei.

Kuid nüüd keelatakse alkoholi tarbimine veel enam kui tosinal tänaval ja väljakul ning Seine'i kallastel, kuhu möödunud nädalavahetusel arstide õuduseks kogunesid sajad inimesed kaunist kevadilma nautima.

Korravalvurid korraldavad piirkondades, kus suhtlusvahemaa normidest kinni ei peeta, ka evakuatsioone, teatas politsei.

Keeld kehtib vähemalt kolmel järgmisel nädalavahetusel, pärast seda kui ametnikud otsustasid Pariisis viiruse leviku kiirenemisest hoolimata uusi liikumispiiranguid mitte kehtestada.

Peaminister Jean Castex ütles neljapäeval, et piirangute kehtestamine on tõenäoline, pärast seda kui ta põhjapoolses Pas-de-Calais' regioonis pärast nakkuste tõusu uued piirangud kehtestas.

«Pildid, mida nägime jälle möödunud nädalavahetusel mõnedes suurtes linnades, kaasa arvatud Pariisis, on lihtsalt vastuvõetamatud,» ütles ta, teatades ka, et üle kogu riigi suletakse enam kui 10 000 ruutmeeri suurused ostukeskused.

Praegu on juba suletud kõige suuremad, üle 20 000 ruutmeetri suurused ostukeskused, sest valitsus loodab vältida kolmandaid liikumispiiranguid, mis riigi majandust veelgi kahjustaksid.

Neljapäeval tuvastati Prantsusmaal  25 279 uut nakatunut ning viiruse tagajärjel suri 295 inimest. Kokku on Prantsusmaal viiruse tagajärjel surnud 87 861 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles