Kataloonia endine juht jätkab võitlust Hispaaniale väljaandmise vastu

Copy
Kataloonia endine liider Carles Puidgemont.
Kataloonia endine liider Carles Puidgemont. Foto: Zumapress/Scanpix

Kataloonia endine president Carles Puigdemont lubab jätkata võitlust Hispaaniale väljaandmise vastu ka juhul, kui Euroopa Parlament ta saadikupuutumatusest ilma jätab. 

Puigdemont ja veel kaks Kataloonia iseseisvuslast valiti 2019. aastal Euroopa Parlamenti, kui nad olid kaks aasta varem pärast Kataloonia ebaõnnestunud iseseisvumiskatset Hispaaniast pagenud.

Esmaspäeval seisab Puigdemontil koos kaaslaste Antoni Comíni ja Clara Ponsatíga ees Euroopa Parlamendi hääletus neilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks, mida EP õiguskomitee on soovitanud.

«Me mõtleme kõigi stsenaariumide peale, küllap ka sellele, et kaotame saadikupuutumatuse, mis on tõenäoline,» ütles Puigdemont Associated Pressile pühapäeval oma praegusest kodust Belgias Waterloos. «Kuid me teame, et see pole meie teekonna lõpp.»

Nende saadikupuutumatusest ilmajäämine annaks Hispaaniale võimaluse nõuda väljaandmist ja viia nad kohtu ette, nagu tehti Hispaaniasse jäänud iseseisvuslastega, kes on mässu õhutamises ja avaliku raha kuritarvitamises süüdi mõistetud.

Seni on Belgia, Saksamaa ja Suurbritannia kohtud keeldunud Puigdemonti ja tema kaaslaste Hispaaniale väljaandmisest. 

Puigdemonti sõnul on kolmikul kavas end kaitsta ning viia juhtum ka Euroopa Liidu kohtusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles