Süüria keskosas hukkus maamiiniplahvatuses 18 inimest

Copy
Küünal. Pilt on illustratiivne.
Küünal. Pilt on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Süüria keskosas Hama provintsis sai pühapäeval kahes maamiiniplahvatuses surma vähemalt 18 inimest, teatas riigitelevisioon.

Al-Ikhbariya telekanali andmeil sai «terrorirühmituste paigaldatud kahe maamiini plahvatuses» Salamiyah' linna lähedal lisaks viga veel kolm inimest.

Riikliku uudisteagentuuri SANA andmeil olid kõik hukkunud tsiviilisikud. Londonis baseeruva vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus andmeil olid ohvriteks suure tõenäosusega kohalikud trühvlikasvatajad.

Süüria pea kümneaastase konflikti vältel põldudele, teede äärde ja ka hoonetesse jäetud lõhkekehade tagajärjel on saanud haavata tuhanded tsiviilisikud ning sajad on saanud surma, vahendas vabaühendus.

Viimastel aastatel on trühvlite kaevamisel oma elu jätnud paljud naised ja lapsed riigi kesk-, kirde- ja lõunaosas.

ÜRO andmeil elab kogu Süürias üle kümne miljoni inimese piirkondades, kus on mahajäetud lõhkekehad.

Ühenduse Action on Armed Violence andmeil hukkus Süürias jaanuaris lõhkeseadeldiste plahvatuses 192 inimest, neist 65 protsendile said saatuslikuks isevalmistatud lõhkekehad ning viiele protsendile maamiinid.

Kümne aasta eest, 2011. aasta märtsis valitsusvastaste meeleavalduste julmast mahasurumisest alguse saanud Süüria sõjas on surma saanud üle 387 000 inimese ning miljonid on oma kodudest lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles