Filipiinide politsei tappis üheksa arvatavat mässulist

Copy
Eriüksuslased Manilas.
Eriüksuslased Manilas. Foto: ROUELLE UMALI via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Filipiinide politsei tappis sõjaväe toetusel nädalavahetusel korraldatud terves seerias haarangutes üheksa arvatavat vasakmässulist, teatasid võimuesindajad.

Veel 15 inimest vahistati.

Võimuesindajate kinnitusel avasid kõik vasaksissid esimesena tule. Valitsuse kriitikute kinnitusel oli tegemist aga relvastamata aktivistidega, kes pole rahul võimude tegevusega.

Politsei teatas esmaspäeval, et kõik tapetud olid seotud kommunistlike terrorirühmitustega ja tulistasid julgeolekuametnikke, kui nad käisid läbiotsimiskorraldusi täitmas.

Politseiülema Debold Sinase sõnul olid operatsioonid vastuseks informatsiooni laekumisele, et kahlusalused omavad ebaseaduslikke tulirelvi.

Filipiinide majandus tõmbus eelmisel aastal ametlikel andmetel kokku rekordilised 9,5 protsenti. Selle põhjusteks olid koroonapandeemia mõjud turismi- ja jaekaubanduse sektorile ning mitu loodusõnnetust, mis hävitasid saagi.

Filipiinide statistikaameti andmetel vähenes sisemajanduse kogutoodang eelmisel aastal kõigis neljas kvartalis. Tegu oli halvima näitajaga alates statistika algusest 1946. aastal ning see lõpetas rohkem kui kaks aastakümmet kestnud järjepideva kasvu.

Filipiinidel on tuvastatud ühtekokku üle poole miljoni nakatumise. Duterte valitsust on kritiseeritud aegluse eest koroonaviiruse vaktsiinide hankimisel. Esimesed vaktsiinid peaks jõudma riiki alles aasta teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles