Myanmari julgeolekujõud võtsid sihikule streikivad raudteelased

Copy
Plakat Myanmari huntavastase meeleavaldaja käes kinnitab, et sõjaväelis riigipööret ei kavatseta tunnustada.
Plakat Myanmari huntavastase meeleavaldaja käes kinnitab, et sõjaväelis riigipööret ei kavatseta tunnustada. Foto: EPA/Scanpix

Myanmari sõdurid võtsid täna Yangonis sihikule raudteetöötajad, kes streigivad protestiks sõjaväelise riigipöörde vastu.

Riigipööre, mille käigus vangistati Myanmari tsiviiljuht Aung San Suu Kyi, on vallandanud huntavastased massimeeleavaldused, millele politsei ja sõjavägi on vastanud aina jõhkramaks muutuva vägivallaga. Protestijate vastu on kasutatud pisargaasi, veekahureid ja kummikuule, aga ka lahingmoona.

Vahistatud on umbes 2000 inimest ja ohvrite arv on tõusnud üle 60.

Tuhanded avasektori töötajad osalevad kodanikuallumatuse kampaanias, mille eesmärk on halvata riigivõimude töö ja majandus.

Liikumine on toonud kaasa häireid haiglate töös, pankade sulgemise ja jätnud tühjaks ministeeriume.

Kolmapäeva hommikul võtsid sajad sõdurid ja politseinikud sihikule Ma Hlwa Gone raudteejaama ja selle ühiselamu, kus streigib umbes 800 töötajat.

Tunnistajate sõnul on umbes 300 julgeolekutöötajat blokeerinud teed ja otsivad allumatuskampaaniaga seotud isikuid.

«Ma põgenesin, kuid paljud on veel seal. Ma olen allesjäänud töötajate pärast mures. Ma loodan, et nad ei vahista inimesi. Kui nad seda teevad on see murettekitav, sest nad võivad neid peksta ja tappa,» ütles üks 32-aastane raudteellane.

Suur politsei kohalolu oli ka Yangoni San Chaungi piirkonnas, kus kaks päeva tagasi piirati sisse umbes 200 meeleavaldajat.

Riigimeedia vahendas, et piirkonnas vahistati kolmapäeval seitse meeleavaldajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles