Tansaania president haigestus opositsiooni väitel koroonasse

BNS
Copy
John Magufuli
John Magufuli Foto: Reuters/ScanPix

Tansaania president John Magufuli on koroonaviirusega nakatumise järel haiglaravil, teatas opositsioonijuht Tundu Lissu kolmapäeval brittide rahvusringhäälingule BBC.

Lissu allikate kohaselt viibib riigipea haiglas naaberriigis Keenias.

BBC toonitas uudist edastades, et neil pole õnnestunud informatsioonile kinnitust saada.

President pole avalikkuse ees üles astunud juba 11 päeva ja Tansaanias on tema tervisliku seisundi kohta liikumas mitmesuguseid kuuldusi. Riigipead on teravalt kritiseeritud tema koroonameetmetega seoses, sest muu hulgas soovitas ta palveid ja auruteraapiat.

Keenia ajaleht teatas, et pealinnas Nairobis asuvasse haiglasse on ravile võetud ühe Aafrika riigi liider.

«Me ei tea,» vastas haiglaametnik uudisteagentuuri AFP järelpärimisele. Keenia valitsusallikad on seevastu Magufuli haiglasviibimise kuuldused tagasi lükanud.

Magufuli tunnistas veebruari lõpupäevil lõpuks, et riigil on probleem koroonaviirusega.  Riigipea oli mitu kuud väitnud, et haigus on palvetega alistatud.

Magufuli kutsus kodanikke üles kasutama ettevaatusabinõusid ja kandma isegi näomaske, kuid ainult selliseid, mis on kohapeal valmistatud. Pandeemia jooksul on riigipea väljendanud korduvalt kahtlusi välismaa toodete suhtes, mille seas ka koroonavaktsiinid.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus on Tansaania olukorraga seoses väljendanud sügavat muret, sest paljud riigid teatanud, et sealt saabunud inimesed on tihti nakatunud koroonaviirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles