Kui Briti ajakirjandus jagunes oma reaktsioonides prints Harry ja Meghan Markle’i kirjeldusele kogetud rassismist ja raskustest õukonnatavade küüsis kahte leeri: üks pidas nende sõnu alatuks rünnakuks ja teine tolmunud institutsiooni ja kogu riigi kriisi paljastamiseks. Millise pilguga vaadatakse Suurbritannia monarhia olukorda nüüd USAs, Austraalias, Rootsis ja Saksamaal?

Briti vasaktsentristliku ajalehe The Guardian kolumnist David Olusoga leidis, et hertsogipaari intervjuu paljastas rassismi tõelise ulatuse Suurbritannias.

Tema arvates toetab avalik reaktsioon, mis püüab väita, et tabloidlehtede rünnakud Meghani vastu polnud rassistlikud, nagu ka muidu rassismi eitamine Suurbritannias, riigi ettekujutust endast kui kõige tolerantsemast maast Euroopas.

Parempoolse tabloidlehe The Daily Mail kolumnist Richard Kay esines justkui täiusliku näitega Olusoga kirjeldatust, kui väitis, et Harry ja Meghani kirjeldused elust palee rüpes polnud sugugi usutavad.

«Teravused ja solvangud, mis olid täpselt suunatud (prints) Williami, (hertsoginna) Kate’i, (prints) Charlesi ja kuninganna vastu on üks asi, aga vihje, et meie saareriik on maa, kus rassistlikud vaated õitsevad, on paroodia. Kõik see on olnud vesi vabariiklaste toetajate veskile, et hüpata lustlikult esile ja rünnata monarhiat,» väitis ta.

Kommentaarid (7)
Copy