Vene opositsiooni foorumil võeti kinni umbes 200 osalejat

Copy
Vene opositsiooniaktivist Ilja Jašin.
Vene opositsiooniaktivist Ilja Jašin. Foto: AFP / Scanpix

Vene politsei pidas laupäeval Moskvas korraldatud opositsiooni foorumil kinni umbes 200 aktivisti ja poliitikut, teatas siseministeerium.

Foorumi «Ühinenud demokraadid» korraldajad postitasid Telegramis video, kus on näha, kuidas inimesi politseiautodesse topitakse. 

Opositsiooniaktivist Ilja Jašin ütles, et umbes 40 minutit pärast ürituse algust tungis politsei hotelli Izmailovo Delta saali ja alustas inimeste kinnivõtmist.

«Väga sümboolne lõpp lühikesele foorumile: osalejad politseiautodes ja maskides politseinikud väänavad inimeste käsi,» ütles ta Facebooki postituses.

Kinnivõetute seas on mitu tuntud opositsiooniaktivisti nagu Jašin, Vladimir Kara-Murza, Julia Galjamina, Jevgeni Roizman ja Andrei Pivovarov. 

Pivovarov ütles politseijaoskonnas, et foorumi osalejad võeti kinni, kuna võimude arvates korraldas selle Mihhail Hodorkovski asutatud liikumine Avatud Venemaa, mis on tunnistatud «soovimatuks organisatsiooniks».

Vangistatud Kremli-kriitiku Aleksei Navalnõi meeskond ütles, et võimud avaldavad kriitikutele survet enne septembris peetavaid valimisi.

Vene siseministeerium ütles, et kinni võeti ühe mittetulundusühingu umbes 200 liiget, kes rikkusid ühes Moskva hotellis sanitaar-epidemioloogilisi reegleid. Väidetavalt ei kasutanud osa üritusest osavõtjaid pandeemia tõttu nõutavaid personaalseid kaitsevahendeid.

Samuti olevat osavõtjate hulgas tuvastatud inimesi, kes kuuluvad Venemaa Föderatsiooni territooriumil soovimatuks kuulutatud organisatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles