Peruu võõrutusravikeskuses lämbus 26 inimest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuttev naine, kes kardetavasti kaotas tulekahjus poja.
Nuttev naine, kes kardetavasti kaotas tulekahjus poja. Foto: SCANPIX

26 inimest hukkus ja 15 õnnestus päästa eile Peruu pealinnas Limas asuvas võõrutusravikeskuses puhkenud tulekahjus, teatab CNN.


Tulekahju põhjus on selgitamisel. Tunnistajate sõnul sai põleng alguse kas patsientide vaidluse või põgenemiskatse käigus süüdatud madratsist. Hukkunud jäid hoonesse lõksu ja lämbusid. Kõik ohvrid olid mehed.

Peruu tuletõrjeülema Antonio Zavala sõnul oli palju inimesi maja esimesel korrusel, kus nappis väljapääse. Ainus väljapääs oli ketiga lukustatud ning sellest raskest metalluksest sisse saamine oli tema sõnul päästjaile suurim raskus.

Tervishoiuminister Alberto Tejada ütles BBC kohaselt, et sellel võõrutusravikeskusel polnud litsentsi ja juba kaks korda oli nõutud keskuse sulgemist. «See oli maja, mille nad olid võtnud kasutusse sõltuvustega patsientide tarbeks, ning neil oli komme jätta inimesi meditsiinilise järelevalveta luku taha,» rääkis ta.

Siseminister Daniel Lozada sõnul võetakse keskuse omanikud vastutusele. «Me tahame, et nad selgitaksid, miks katastroofi ajal polnud kedagi keskuse eest hoolitsemas,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles