Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa peatasid AstraZeneca vaktsiini kasutamise (3)

Copy
AstraZeneca/Oxfordi koroonavaktsiin.
AstraZeneca/Oxfordi koroonavaktsiin. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa teatasid esmaspäeval, et peatavad AstraZeneca/Oxfordi koroonavaktsiini kasutamise seniks, kuni Euroopa Ravimiamet (EMA) teeb otsuse selle ohutuse kohta.

«Pärast uusi teateid ajuveenide tromboosidest seoses vaktsineerimisega Saksamaal ja Euroopas, leiab PEI (Paul Ehrlichi Instituut), et vajalik on täiendav uurimine,» kinnitas Saksa tervishoiuministeerium viitega riikliku vaktsiiniasutuse soovitusele. 

«AIFA otsustas laiendada AstraZeneca Covid-19 vaktsiini kasutamise keeldu üle kogu Itaalia ettevaatusabinõuna ja ajutise meetmena kuni Euroopa Ravimiameti (EMA) otsuseni,» ütles Itaalia ravimiamet ja lisas, et otsus langetati kooskõlas teiste Euroopa riikide samasuguste meetmetega.

Prantsuse president Emmanuel Macron teatas esmaspäeval, et Prantsusmaa peatab AstraZeneca koroonaviiruse vaktsiini kasutamise seniks, kuni Euroopa Ravimiamet EMA teeb otsuse selle ohutuse kohta.

Macron ütles pressikonverentsil, et otsus tehti ettevaatuse tagamiseks, kuid «lootuses, et sellega saab kiiresti jätkata, kui EMA otsus seda võimaldab». 

Ta lisas, et EMA otsust on oodata teisipäeva pärastlõunaks. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles