Vene opositsioonierakonna lehetoimetus põletati maha

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Molotovi kokteil.
Molotovi kokteil. Foto: SCANPIX

Molotovi kokteil hävitas Vene opositsioonierakonna Jabloko piirkondliku ajalehe kontori, vahendab erakonna esindajate tänast teadet AFP.


Permis ilmuva nädalalehe Vetšerni Krasnokamsk toimetust rünnatu eile hommikul, teatab Jabloko oma veebilehel. Inimesed viga ei saanud.

«Tundmatu mees lõhkus lehetoimetuse akna ja viskas sisse Molotovi kokteili. Mõne minutiga hävitas tuli kogu kontori,» kirjeldas Jabloko veebiteade, lisades, et sündmus jäi turvakaameratele.

Ajalehe peatoimetaja Olga Kolokolova on ka Jabloko Permi piirkonna juht.

Väljaanne seostas rünnakut lehe uurivate lugudega, kus heideti valgust Krasnokamski linnapea Juri Tšetškiniga seotud korruptsioonile. «Kahtlus on langenud linnapeale, keda Jabloko süüdistab raha kõrvaldamises,» kirjutas Jabloko liider Sergei Mitrohhin oma blogis.

Tšetšetkin omakorda eitas päevalehe Kommersant vahendusel neid süüdistusi. «Need on alusetud süüdistused,» tsiteeris teda leht. «Mina ei näe mingeid probleeme sellega, et see ajaleht jätkab ilmumist.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles