Marseille linnapea taunis karnevalile kogunenud inimesi

BNS
Copy
Karneval
Karneval Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaal asuva Marseille linnapea Benoit Payan väljendas pühapäeval nördimust elanike käitumise üle, kes kogunesid reede õhtul linnatänavatele karnevalile hoolimata koroonapiirangutest.

Ajalehe «Figaro» andmetel kogunes üritusele umbes 6000 inimest.

«Olen maruvihane. Vastutustundetute inimeste selline isekus on vastuvõetamatu. Ei saa  õigustada selliseid asju, mis eiravad kollektiivseid jõupingutusi viirusega võitlemiseks,» ütles Payan.

Pariisi raudteejaamades käis neljapäeval tunglemine, sest inimesed püüdsid enne järjekordsete koroonapiirangute jõustumist pealinnast põgeneda. Peaminister Jean Castex kuulutas uued piirangud välja neljapäeval. Need puudutavad kolmandikku Prantsusmaa elanikkonnast, sealhulgas Pariisi ning mitut põhja- ja lõunapiirkonda.

Valitsuse sõnul on suletakse riik kuuks ajaks, kuid mitte nii suures ulatuses kui kahel eelmisel korral. Koolid jäävad lahti ja lubatud on väljas sporti teha. Muude esmatarbekaubapoodide kõrval jäävad lahti ka raamatupoed.

Väljavaade reede keskööst alates oma Pariisi korteri nelja seina vahel konutada on siiski ajendanud paljusid pagema Bretagne'i, Atlandi edelaranniku või Lyoni avaramatele maastikele.

Tervishoiuminister Olivier Véran avaldas lootust, et piirkondade sulgemine jääb viimaseks ning saabuva kevade ja vaktsiini toel saadakse koroonast jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles