Iisraelis algasid taas parlamendivalimised

BNS
Copy
Valimisplakat
Valimisplakat Foto: Zumapress/Scanpix

Iisraelis algasid teisipäeval neljandad parlamendivalimised vähem kui kahe aasta jooksul, milles nähakse taas referendumit peaminister Benjamin Netanyahu üle.

Valimisjaoskonnad avati kogu Iisraelis ja okupeeritud Läänekaldal. Oma hääle saab anda 6,5 miljonit valijat, tulemus võib aga poliitilist patiseisu veelgi pikendada.

Arvamusküsitluste järgi jaguneb rahvas enam-vähem pooleks nende vahel, kes toetavad Iisraeli staažikaima peaministri ametis jätkamist, ja nende vahel, kes soovivad võimul näha «ükskõik keda» peale Netanyahu.

Viimased 12 aastat valitsust juhtinud Netanyahu loodab, et valijad mõtlevad hääletuskasti juures riigi edukale koroonaviiruse vastu vaktsineerimisele ning diplomaatilise käe ulatamisele araabia maailmale.

Vastaskandidaadid rõhuvad Netanyahu algsetele valeotsustele koroonaviiruse strateegias, toetumisele usu- ja rahvusäärmuslikele liitlastele ning jätkuvale korruptsiooniprotsessile. Samuti juhitakse tähelepanu majanduse kehvale seisule ja kahekohalisele töötuse määrale.

Netanyahu loodab, et valimiste tulemuseks on tema suhtes sõbralikum parlament, mis oleks valmis andma talle puutumatuse või peatama tema korruptsiooniprotsessi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles