Lavrov: Venemaal ei ole Euroopa Liiduga suhteid (11)

Copy
Vene välisminister Sergei Lavrov 23. märtsil Hiinas Guilin.
Vene välisminister Sergei Lavrov 23. märtsil Hiinas Guilin. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal ja Euroopa Liidul ei ole suhteid, sest EL on hävitanud kõik vastavad mehhanismid ja infrastruktuuri, väitis välisminister Sergei Lavrov teisipäeval Hiinas.

«Nii Hiina kui Euroopa Liit on meie naabrid. Ja me oleme alati olnud huvitatud kõigis valdkondades suhete edendamisest,» rääkis Lavrov ajakirjanikele.

«Aga kuna Euroopa on need suhted katkestanud – ta on lihtsalt hävitanud kõik mehhanismid, mille loomiseks kulus aastaid, ja täna on meie partneriteks vaid üksikud Euroopa riigid, kes soovivad juhinduda oma rahvuslikest huvidest –, siis ajendab see ilmselt objektiivselt meie suhteid Hiinaga arenema kiiremini kui neid, mis Euroopa riikidega on alles jäänud.»

«Euroopa Liidu kui organisatsiooniga meil suhteid ei ole. Kogu nende suhete infrastruktuur on Brüsseli ühepoolsete otsustega hävitatud,» ütles Vene välisminister ja lisas, et kui Brüssel peab võimalikuks «seda anomaaliat parandada», on Venemaa selleks valmis võrdsusest ja huvide tasakaalust lähtudes.

Lavrovi sõnul on USA, Euroopa ja Lääs tervikuna hakanud kehtestama teistele reegleid, mis nende arvates peaks moodustama kogu maailma selgroo, ja see ei ole rahvusvaheline õigus, vaid Lääne reeglid.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles