Colorado tapatöös kasutatud relv oli ostetud kuus päeva varem (3)

Copy
Politsei avaldatud foto Ahmad Al Aliwi Alissast.
Politsei avaldatud foto Ahmad Al Aliwi Alissast. Foto: Zumapress/Scanpix

USA politsei tuvastas Colorado osariigi Boulderi linna ostukeskuses esmaspäeval kümme inimest tapnud kahtlusalusena 21-aastase mehe, kes oli soetanud oma mõrvarelva vähem kui nädala eest. 

Ostukeskuse töötajate sõnul oli Ahmad Al Aliwi Alissa tulistanud enne poodi sisenemist esmalt mitu lasku eaka mehe pihta. Veel üks surnukeha leiti autost, mis seisis kahtlusaluse venna nimele registreeritud sõiduki kõrval.

Ülejäänud ohvrid hukkusid poes, kus Denveri eeslinnas Arvadas elanud Alissa politseinikega tulevahetust pidas. Jalga haavatud kahtlusalusele osutati haiglas arstiabi ning praegu on ta kümnes esimese astme mõrvas süüdistatuna maakonna vanglasse toimetatud. 

USA meedia andmeil oli Alissa oma praeguseks eemaldatud Facebooki lehel väitnud, et on sündinud 1999. aastal Süürias ja kolinud Ühendriikidesse 2002. aastal.  

Tema ohvrid olid vanuses 20-65 eluaastat. Üks langenuist oli väljakutsele reageerinud 51-aastane politseinik Eric Talley. 

Uurijate sõnul ei ole tulistaja motiiv seni teada, kuid ilmselt tegutses ta üksi. 

Washingtonis kutsus president Joe Biden üles karmistama riigi relvaseadusi. «Kümme elu on Colorado osariigis kaotatud ja veel enam peresid purustatud,» lausus Biden Valges Majas.  

«Ma ei pea ootama minutitki, veel vähem tundigi, et võtta tervemõistuslikke samme, mis aitaks säästa tulevikus elusid – ja ma ärgitan oma kolleege esindajatekojas ja senatis tegutsema,» lisas ta.

Kahtlusalune ostis tapatöös kasutatud poolautomaatse AR-15 vaid kuus päeva enne tulistamist. 

Kümme päeva varem oli kohus blokeerinud Boulderi linnas 2018. aastal vastu võetud ründerelvade keelu.

Kahtlusaluse perekonna sõnul oli Alissa kannatud teatud tüüpi vaimuhaiguse all, millega kaasnesid luulud. 

Tegemist oli veriseima massitulistamisega Ühendriikides pärast 2019. aasta tapatalguid Texases El Paso Walmartis, kus relvastatud isik tappis 22 inimest. Politsei sõnul olid sealse mõrtsuka sihtmärgiks mehhiklased. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles