Gruusia naisvangid nõuavad näljastreigiga oma laste kohalolekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanga okastraadist aed
Vanga okastraadist aed Foto: SCANPIX

Gruusia pealinna Thbilisi naistevanglas alustavad väikelaste emadest süüdimõistetud täna näljastreiki, nõudes seaduse muutmist nii, et see võimaldaks lastel emade juurde jääda.

Vabaühenduse Endised Poliitvangid Inimõiguste Eest juht Nana Kakabadze selgitas ajakirjanikele, et näljastreiki alustab viis vangi, kelle alla kolmeaastased lapsed kavatseb vangla juhtkond lastekodusse üle viia.

«Kinnipeetavad nõuavad seadusandluse ümbertegemist nii, et neid ei jäetaks lastest ilma. Nagu teada, rikub see ka lapse õigusi, kuna eksisteerib võimalus olla koos vanematega, ent lastel tuleb kasvada ilma emadeta. Lähtudes kuritegude iseloomust, tuleb neil vangidel veel kaua aega vanglas viibida, ning mitte keegi ei tea, millal nad oma lapsi näevad,» selgitas Kakabadze.

Ta lisas, et vangid loodavad näljastreigi abil sellele probleemidele meedia ja avalikkuse tähelepanu võita.

Kakabadze sõnul on vangid palunud abi Gruusia võimudelt ning presidendi hollandlannast abikaasalt Sandra Roelofsilt, ent tulemusetult. Inimõiguslaste sõnul pole vangid oma palvetele vastust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles