Biden määras asepresidendi tegelema olukorraga lõunapiiril

Copy
Joe Biden ja Kamala Harris.
Joe Biden ja Kamala Harris. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

USA president Joe Biden määras kolmapäeval asepresidendi Kamala Harrise tegelema migrantidevoolust põhjustatud olukorraga lõunapiiril.

«Ma ei suuda välja mõelda kedagi, kellel oleks selleks parem kvalifikatsioon,» ütles Biden Valge Maja pressikonverentsil koos Harrisega. «Kui ta räägib, siis ta räägib minu nimel. Ma annan talle raske töö,» lisas president.

«Pole kahtlustki, et see on väga keeruline olukord. See on tohutu probleem. Ma ei teeskle, et see pole nii,» sõnas Harris jutujärge üle võttes.

Varem telekanalile CBS News antud usutluses tunnistas Harris, et USA peab kiirendama migrantide varjupaigataotluste menetlemist ja hoolitsema nende eest paremini.

Valge Maja saadetud meeskond ühines seadusandjatega Texase migratsioonikeskuse külastusel, et saada muu hulgas ülevaadet saatjata alaealiste sisserändajate kasvavast arvust tekitatud probleemidest.

Vabariiklaste hinnangu on Bideni ja demokraatide rändepoliitika on põhjustanud migrantide arvu plahvatuse. 

Ajalehe Washington Post andmetel pole migrantide hulk siiski viimasel ajal tavapärast hooajalist arvu ületanud, kuid üha rohkem saabub vanemateta lapsi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles