Belgiat halvab Euroopa Ülemkogu eel üldstreik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Euroopa Liidu liikmesriikide tippkohtumist võõrustavas Belgias on transport ja muud avalikud teenused halvatud seoses ametiühingute üldstreigiga valitsuse kärbete vastu.

Tegemist on esimese säärase üldstreigiga Belgias pärast 2005. aastat ning esimese korraga pärast 1993. aastat, kui koos streigivad riigi kolm peamist ametiühingut. Tööseisakuga avaldavad nad vastuseisu üle 12 miljardi euro suurustele kulukärbetele alanud aastal, vahendas AFP.

Juba eile õhtul alustasid streiki Belgia raudteetöölised, terve tänase päeva ei sõida rahvusvahelised kiirrongid Eurostar ja Thalys ning Belgia linnadevahelised rongid. Samuti ei sõida bussid, trammid ja metroorongid.

Brüsseli lennuväljal on tühistatud iga kümnes lend ja osa on edasi lükatud (osaliselt on see tingitud ka lumesajust), odavlennufirmasid teenindav Charleroi lennujaam riigi lõunaosas on täna täielikult suletud.

Streigiga on liitunud ka postitöötajad ja Euroopa ühe suurima, Antwerpeni sadama töölised. Ametiühingud kavatsevad ka takistada liiklust Belgia maanteedel.

Eesti aja järgi kell 16 algava Euroopa Ülemkogu tõttu on Belgia valitsus tagavarameetmena kohale saabuvatele ELi liidritele avanud sõjaväe lennuvälja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles