Vene välisministeerium: Baturina väldib kohtukutseid süstemaatiliselt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Baturina ja Juri Lužkov
Jelena Baturina ja Juri Lužkov Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeeriumi kinnitusel eirab Jelena Baturina süstemaatiliselt kutset tulla kohtusse tunnistajaks kriminaalasjas, mis puudutab Moskva Pangaga seotud pettusi.

Ministeeriumi uurimisosakond valmistas ette pöördumise Austria kompetentsetele organitele Baturina kui tunnistaja saatmiseks kohtuprotsessile, vahendas RIA Novosti.

Baturinale mõeldud kutsed saadeti Inteko kontorisse 24. veebruaril, 10. märtsil ja 8. aprillil 2011, kuna sel ajal kuulus ta firma omanikeringi.

Firma personalijuht kinnitas välisministeeriumile, et edastas informatsiooni kutsete saabumisest Baturinale telefonivestluse ajal, kuna naine ei viibi Venemaal.

Uurijad andsid Baturinale mõeldud kutse tulla ülekuulamisele tema abikaasa Juri Lužkovi kätte 16. novembril, kui endine linnapea ise käis ametnikega Moskva Panka puudutanud vestlusel.

Seetõttu on välisministeeriumi seisukohal, et ettevõtja väited, nagu pole ta saanud ülekuulamisele seadustele vastavat kutset, ei vasta tõele.

Kuna välisministeeriumil on olemas informatsioon Baturina asukoha kohta, siis saadetakse selle riigi võimudele ametlik päring.

Baturina rääkis kümme päeva tagasi REN TV-le antud intervjuus, et kuna temani pole jõudnud ühtegi ametlikku kutset ilmuda tunnistajata Moskva Panka puudutavate kohtuistungile, siis pole ta seda teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles