Costa Concordia võib saare juurde jääda veel 10 kuuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia päästjad täna Costa Concordia vraki lähedal Giglio saare juures.
Itaalia päästjad täna Costa Concordia vraki lähedal Giglio saare juures. Foto: SCANPIX

Itaalias Toscana maakonna rannikul asuva Giglio saare elanikud on mures oma tänavuse elatise pärast, sest võimude sõnul võib sel kuul populaarse turismisihtkoha lähedal karile sõitnud ristluslaev jääda merre veel 10 kuuks.

Suvekuudel paisub Giglio rahvastik 800st 5000ni, kui turistid tulevad saare kristallpuhtasse merre ujuma ja sukelduma. Giglio elanikud kardavad nüüd, et seoses meres külili lebava Costa Concordia vrakiga ja võimaliku kütusereostusega jäävad turistid saabumata, vahendas AFP.

Täna pandi saarel üles teatised, milles kutsutakse üles looma kodanikukomiteed, et valmistuda vajalikeks abimeetmeteks suvise hooaja eel.

Costa Concordia võimalik kütusereostus oleks katastroof Euroopa ühe suurima merekaitseala jaoks ning annaks raske hoobi turismist sõltuvatele kohalikele restoranidele, baaridele ja hotellidele.

Kui varem käidi talvel Toscana saarestiku smaragdrohelistes vetes vaatamas delfiine, siis nüüd tahavad turistid eeskätt pildistada hiiglaslikku luksuslaeva ja selle ümber toimuvaid päästetöid.

Costa Concordia mahutites on hinnanguliselt 2380 tonni kütust. Hollandi firma Smit Salvage lootis neid hakata tühjaks pumpama lõppenud nädalavahetusel, aga plaan lükkus tormi tõttu edasi.

Itaalia mereväe tuukrid jätkavad ka täna uppunute surnukehade otsimist laevast. Nüüdseks on neid vrakist leitud 17, kadunud on veel 15 inimest.

Laev sõitis karile 13. jaanuaril enam kui 4200 inimesega pardal. Katastroofi põhjustamises süüdistatakse kaptenit Francesco Schettinot, kes viibib praegu koduarestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles