Kreml: välismaal ei ole tegevpoliitikuid, kellega Putin võiks sõbrustada (1)

Copy
Vene president Vladimir Putin ja Silvio Berlusconi 2003. aastal Moskva-lähedases Zavidovo residentsis.
Vene president Vladimir Putin ja Silvio Berlusconi 2003. aastal Moskva-lähedases Zavidovo residentsis. Foto: Reuters/ScanPix

Välismaa tegevpoliitikute seas ei ole praegu taolisi, kellega Vene presidendil Vladimir Putinil oleks sellised sõbralikud suhted, nagu tal olid Itaalia peaministri  Silvio Berlusconi või Saksa kantsleri Gerhard Schröderiga.

Ajaleht Agumentõ i Faktõ küsis Kremli pressiesindajalt Dmitri Peskovilt, kellega välismaistest riigijuhtidest võiks Putin sõita samamoodi kui kaitseminister Sergei Šoiguga roomikmaastikuril taigasse, kui mitte arvestada Berlusconit ja Schröderit.

«Nendega on president muidugi viinud läbi mitmesugustes formaatides sõbrakohtumisi. Aga ametisolevatest poliitikutest ei ole mitte kellegagi tihedaid suhtlusformaate olnud,» sõnas Putini pressisekretär.

Ta tunnistas, et on riigijuhte, kellega Putinil on usalduslikud suhted.

«Vaieldamatult on riigijuhte, kellega Putin  on veetnud palju-palju tunde. Võtke või (Hiina esimees) Xi Jinping, võtke (India peaminister Narendra) Modi, võtke Valgevene Aljaksandr Lukašenka jne. Selliseid, kellega on usalduslikud suhted, on päris palju.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles