Silja Europa jäi tehnilise vea tõttu graafikust maha

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Europa
Silja Europa Foto: tallink.ee

Eile poolteist tundi Turusse hilinenud reisiparvlaev Silja Europa saab graafiku järgi liikuma hakata homsest, kirjutab Turun Sanomat.

Laeva neljast mootorist ühte tabas tehniline rike juba laupäeval, mistõttu lahkus laev Turust tund aega hiljem.

«Tehniline viga parandati eile kell 11 ära. Laev püüab sadamates hilinemisi teha tasa nii palju kui suudab. Silja Europa on täna jäänud graafikust vaid 25 minutit maha ja homseks võtab ta vahe päris kinni,» rääkis Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjd.

Ühtegi sadamasse sissepõikamist pole laev jätnud ära ei Ahvenamaal Långnäsis ega Marienhamnis. «Pole teada, et neid käike lähipäevil ära jääks. Sadamates tehakse lihtsalt hilinemine tasa nii nagu vähegi võimalik,» lisas ta.

Mootoririke muutis laeva merel veidi aeglasemaks. Hilinemine teekonna teises otsas ehk Stockholmis oli maksimaalselt kaks tundi.

«Ühe mootori ülesütlemine pole väga eriline. Silja Europa suudab liikuda ka kahe mootori jõul. Näiteks hooldetööde ajal ei kasutata korraga kõiki nelja mootorit,» rõhutas Nöjd.

Tavapärases olukorras saabub Silja Europa Turusse kell 19.15 ja lahkub sealt 20.15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles