Süüria põgenik loobub ähvarduste tõttu Saksamaa parlamenti kandideerimast (7)

Copy
Roheliste ridadesse kuuluv poliitik Tareq Alaows veebruaris Liidupäev hoone juures Berliinis.
Roheliste ridadesse kuuluv poliitik Tareq Alaows veebruaris Liidupäev hoone juures Berliinis. Foto: MARKUS SCHREIBER / AP / Scanpix

Saksamaa rohelise erakonna ridadesse kuuluv Tareq Alaows plaanis esimese põgenikuna pürgida septembris Liidupäeva, kuid nüüd on Süüriast pärit mees otsustanud oma kandidatuuri tagasi võtta, kuna on saanud rohkelt ähvardusi ning kogenud enda sõnul enneolematut rassismi.

«Mind ja eelkõige mulle lähedasi inimesi puudutav kõrge ohuolukord on peamine põhjus, miks ma oma kandidatuuri tagasi võtan,» ütles Nordrhein-Westfaleni liidumaal kandideerida kavatsenud Alaows Die Weltile.

Roheliste pressiteenistus Dinslakeni piirkonnas, kus Süürias sündinud mees kandideerida plaanis, kinnitas ajalehele taz, et nii ta ise kui ka tema pereliikmed said tapmisähvardusi. Seepärast kavatseb Alaows esialgu avalikust elust täielikult tagasi tõmbuda.

Alaowsi piirkondlik parteiühendus väljendas kahetust tema taandumise üle. «Me oleks soovinud, et Alaows oleks saanud meie Liidupäeva kandidaadina edasi võidelda inimliku asüüli- ja rändepoliitika eest,» teatasid kohalikud rohelised Bildile.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles