NATO lennukid saatsid Põhja-Jäämere kohal Vene pommituslennukeid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene strateegiline pommituslennuk Tu-160
Vene strateegiline pommituslennuk Tu-160 Foto: Reuters / Scanpix

Kaks Vene ülehelikiirusega strateegilist pommituslennukit Tu-160 patrullisid täna Norra mere ja Põhja-Jäämere kohal, kus neid saatsid NATO lennukid.


Plaanipärase patrull-lennu ajal viimistlesid kaugpommitajate ekipaažid navigeerimisoskusi ja muid ülesandeid, rääkis õhujõudude komandöri abi alampolkovnik Vladimir Drik uudisteagentuurile

RIA Novosti

.

Tema sõnul kestis lennuaeg üle 12 tunni.

Lennumarsruudil saatsid Vene Tu-160 lennukeid NATO hävitajad: Norra õhujõudude F-16 ja Suurbritannia õhujõudude Tornado, rääkis alampolkovnik.

Venemaa idaosas õhku tõusnud kahte strateegilist pommituslennukit Tu-95 MS, mis lendasid üle Põhja-Jäämere neutraalvete Aleuudi saarte piirkonnas, saatsid aga Ühendriikide õhujõudude F-15 hävituslennukid.

Alampolkovnik Driki sõnul kestis Tu-95 MS patrull-lend üle kümne tunni.

Komandöri abi rõhutas, et Vene lennukite tegevus oli vastavuses rahvusvaheliste õhuruumi kasutamise reeglitega neutraalvete kohal, kusjuures ei rikutud teiste riikide piire.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles