Prohhorov hoiatas Venemaad kodusõja eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorov näitab keskvalimiskomisjonilt saadud presidendikandidaadi ametlikku tunnistust.
Mihhail Prohhorov näitab keskvalimiskomisjonilt saadud presidendikandidaadi ametlikku tunnistust. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendiks pürgiva ärimehe Mihhail Prohhorovi sõnul võib peaminister Vladimir Putini ja opositsiooni meeleavaldajate vastasseis viia kodusõja puhkemiseni.

«Ma toetan Venemaad Putiniga, aga ka Venemaad kirjaniku Boris Akunini ja blogija Aleksei Navalnõiga, kes nõuavad Putini tagasiastumist,» ütles Prohhorov Saksa nädalakirjale Der Spiegel antud intervjuus, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

«Kui opositsiooni pooldajatel ei õnnestu üksteisele lähemale liikuda, on halvim võimalik stsenaarium kodusõda,» lisas 4. märtsi presidendivalimistel kandideeriv miljardär, keda osa vaatlejaid peab samuti Kremli-meelseks kandidaadiks.

Prohhorovi sõnul peaks eesmärgiks olema areng, mitte revolutsioon. Kuigi Prohhorov tunnustas Putini saavutusi, lubas ta presidendiks saades poliitilisi ja majanduslikke reforme.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles