Total ei peata Myanmaris gaasitootmist

Copy
Prantsuse energiafirma Total logo ettevõtte Pariis peakorteri fassaadil.
Prantsuse energiafirma Total logo ettevõtte Pariis peakorteri fassaadil. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse energiahiid Total ei peata Myanmaris gaasitootmist, ütles ettevõtte juht pühapäeval, ehkki paljusid välisettevõtteid on kutsutud protestiks riigipöörde vastu oma tegevust riigis lõpetama.  

Totali tegevjuht Patrick Pouyanné ütles, et nende kohus on gaasitootmist jätkata, sest see tagab miljonitele inimestele Yangonis elektri ning varustab ka Tai lääneosa.

«Kas selline ettevõte nagu Total saab otsustada lõpetada miljonite inimeste varustamine elektriga, mille tagajärjel peatuks haiglate töö ning äritegevus?,» küsis ta usutluses väljaandele Journal du Dimanche.

Pouyanné sõnul on ta repressioonidest häiritud, kuid ei saa kahjustada kohalike töötajate ja niigi nii palju kannatanud Birma rahva huve.

Alates sõjaväelisest riigipöördest ja tsiviiljuhi Aung San Suu Kyi vangipanekust on sadu meeleavaldajaid tapetud ning välisfirmasid kutsutakse üles igasuguse sõjaväehuntat toetava tegevuse lõpetamisele. 

Itaalia Benetton ja Rootsi H&M on ära öelnud Myanmarist tulnud tellimuste täitmise ning Prantsuse ettevõte Électricité de France (EDF) peatas suure  hüdroenergiaprojekti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles