Venezuela palub ÜRO abi miinide kahjutukstegemiseks

Copy
Venezuela sõjaväelane piirialal Colombiaga.
Venezuela sõjaväelane piirialal Colombiaga. Foto: CARLOS EDUARDO RAMIREZ/REUTERS

Venezuela teatas pühapäeval, et taotleb ÜRO viivitamatut abi jalaväemiinide kahjutukstegemiseks, mida Colombia relvarühmitused on hulgaliselt riigi kaguosa piirialadele paigaldanud.

Venezuela sõjaväe ja relvarühmituste kokkupõrked on Colombia piiri lähedal aset leidnud alates 21. märtsist. 

«Venezuela valmistub paluma ÜRO viivitamatut hädaabi selleks, et kahjutuks teha nende Colombiast pärit mõrvarite ja narkokaubitsejate rühmituste paigaldatud miinid,» ütles Venezuela president Nicolás Maduro telepöördumises.

Pühapäeval sai sõjaväe ja meediateadetes terroristideks nimetatud Colombiast pärit võitlejate vahelises lahingus surma 15 inimest. Venezuela armee postitas samal ajal suhtlusvõrgustikku Twitter fotosid suurtükitulest piirkonnas.

Julgeolekuallikate kinnitusel ründas Venezuela sõjavägi vaid nädalapäevad tagasi Colombias laiali saadetud sissirühmitusest Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) lahku löönud ja alistumast keeldunud võitlejate laagrit.

Colombia president Iván Duque on samas juba pikka aega süüdistanud Venezuelat relvastatud mässajate varjamises oma territooriumil. Maduro on süüdistusi eitanud.

Eelmisel kuul käivitas Duque Venezuelas varjuvate marksistlike mässajate ja narkojõukudega võitlemiseks eliitüksuse, mis kutsus esile Maduro vihase vastulause.

Hoolimata sissirühmitusega FARC 2016. aastal sõlmitud rahulepingust, jätkuvad Colombias mitmesugused relvakonfliktid, milles osalevad vasaksissid, narkojõugud ja parempoolsed poolsõjaväelised üksused, kes võitlevad kontrolli nimel kokaiini- ja ebaseadusliku kaevandamise turgude üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles