Covid-19ga seotud surmajuhtumite arv maailmas ületas täna uudisteagentuuri Reuters andmeil kolme miljoni piiri. Samal ajal kui riigid kiirustavad elanikkonna vaktsineerimisega, kasvab suures osas maailmast taas ka koroonaviirusega nakatumine.

Uut nakatumiste kasvu veavad praegu maailmas Brasiilia ja India. Globaalset nakatumise kasvu seostavad tervishoiuametnikud eelkõige Ühendkuningriigis ja Lõuna-Aafrika Vabariigis tekkinud mutatsioonide ning elanikkonna väsimusega erakordsetest piirangutest tavaelule.

Reutersi arvepidamise kohaselt kulus enam kui aasta, et Covid-19ga seotud surmade koguarv maailmas ületaks kahe miljoni piiri, kuid järgnevad miljon surma registreeriti umbes kolme kuuga. Brasiilias lisandub surmasid praegu kõige kiiremini – iga neljas surm maailmas registreeritakse Ladina-Ameerika suurimas riigis.

Prantsusmaa ravimitootja Valneva teatas, et nende Covid-19 vaktsiini kliinilised katsed andsid positiivse tulemuse ning sel kuul peaks algama kolmanda faasi katsed.

Valneva teatel näitasid uuringud, et vaktsiin on üldiselt turvaline ning seda taluvad hästi igas vanuses inimesed. Enam kui 90 protsendil katsealustest tekkis märkimisväärsel hulgal antikehi, seejuures suurema doosi vaktsiini saanutel oli antikehi rohkem kui tavaliselt tekib pärast Covid-19 läbi põdemist.

Prantsusmaa ja Luksemburgi piiri ääres asuv väike Saarimaa liidumaa avas täna kohvikud, kinod ja kultuuriasutused, samal ajal kui ülejäänud Saksamaal kaalutakse piirangute karmistamist, kuna nakatumine kasvab jätkuvalt.

Kommentaarid (3)
Copy