Biden teatas vaktsineerimise laiendamisest kõigile ameeriklastele

Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Joe Biden teatas teisipäeval, et kõik täiskasvanud ameeriklased saavad ligipääsu koroonaviiruse vaktsiinile 19. aprillist ehk varem kui algselt plaaniti.

Algselt oli kavas, et vaktsiinid tehakse kõigile kättesaadavaks 1. maist, kuid Biden otsustas nihutada tähtaja 19. aprillile.

«Lubage mul olla teiega täiesti aus: me ei ole veel finišijoonel. Meil on teha veel palju tööd,» ütles Biden ja lisas, et endiselt käib võitlus elu ja surma peale.

President hoiatas, et koroonaviiruse uued variandid levivad kiiresti, nakatumiste arv tõuseb ja hospitaliseerimiste arv ei vähene. 

«Pandeemia on endiselt ohtlik,» rõhutas ta, julgustades ameeriklasi jätkama käte pesemist, sotsiaalse vahemaa hoidmist ja kaitsemaskide kandmist.

Praegu on koroonaviiruse vaktsiini kättesaadavus Ühendriikides piiratud vanuse, terviseprobleemide ja muude kategooriate alusel. Piirangute kaotamine ei tähenda aga tingimata, et kõik ülejäänud saavad vaktsiini otsekohe.

Biden külastas teisipäeval vaktsineerimiskeskust Virginias ja tegi vaktsineerimise kohta avalduse hiljem Valges Majas.

Biden on seadnud massilise vaktsineerimise oma prioriteediks, et teha pandeemiale kiire lõpp ja aidata majandusel kriisist taastuda.

Esialgne plaan teha miljon kaitsesüsti päevas on ammu ületatud ja esmaspäeval ütles Valge Maja pandeemianõunik Andy Slavitt, et keskmiselt saab päevas vaktsiini 3,1 miljonit inimest.

«Nädalavahetusel registreeriti esmakordselt üle nelja miljoni vaktsineerimise päevas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles